Η συμβουλευτική γονέων μπορεί να εφαρμοστεί σε μία ποικιλία θεμάτων. Όλο και πιο συχνά τα συμπτώματα που παρουσιάζει ένα παιδί / έφηβος αποτελεί μία έκφραση δυσλειτουργίας ολόκληρης ή μέρος της οικογένειας.

Η συμβουλευτική – συζήτηση με την Κλινική Ψυχολόγο βοηθάει τους γονείς να έχουν μία καλύτερη εικόνα – προσέγγιση στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού. Εκφράζουν τις ανησυχίες και τις προσδοκίες τους για την εξέλιξη του παιδιού τους αλλά ταυτόχρονα απαλλάσσονται και από το βάρος αν είναι καλοί γονείς ή όχι. Μαθαίνουν πως να προσεγγίζουν το παιδί από μία άλλη σκοπιά που κάνει την καθημερινότητα και την λειτουργία της οικογένειας πιο ομαλή.

Το παιδί έχει την ανάγκη από την πρώτη μέρα της ζωής του να καλύψει τις φυσικές και σωματικές του ανάγκες. Οι γονείς και ολόκληρη η οικογένεια είναι στο πλευρό του και το στηρίζουν σε ότι χρειάζεται. Πολλές φορές η θεραπείες του παιδιού δεν είναι η λύση. Αυτή μπορεί να πηγάζει από το στενό οικογενειακό περιβάλλον για να «ξεκλειδώσει» τις δικές του ικανότητες – δεξιότητες.

Γιατί κανείς δεν γεννήθηκε γονιός. Όλοι όμως προσδοκούν και μπορούν να καταφέρουν το καλύτερο για το δικό τους παιδί.